İşte Site Tıklanmanızı Artıracak 5 Etkili Yöntem

  • 14 Ağustos 2021
  • admin
  • 4 min read

Web sitenizde organik trafik kazanmanın avantajlarını artık hepimiz biliyoruz. Sonuçta, web sitelerimizi insanların kullanması içini açıyorsak o sitelerin de ihtiyaç duyduğu yegâne unsur tabi ki insandır. Kullanıcı çekemediğimiz bir site şıklığı, minimalist tasarımı ya da kolay ara yüzü sadece sizi bağlar. Bu yüzden sitemize organik olarak insanları çekebilmemiz gerekiyor.

Peki, ne yapabiliriz bunun için?

Hadi o zaman, 5 adımda sitenizin trafiğini organik olarak artıralım…

İlk Adımımız: Doğru Anahtar Kelimeleri Kullanın

Evet, her yerde anahtar kelimeleri doğru bulun gibi cümleleri görüyorsunuzdur. Aslında bu işin en önemli noktası sayılabilir. Bu yüzden sürekli doğru anahtar kelimesi bulun önerisiyle karşılıyorsunuz.  Doğru anahtar kelimeleri çıkaramadığınızı bu yüzden de başarısız olacağını düşünüyorsanız, daha güzel bir tavsiyede bulunabilirim. Rakiplerinizin anahtar kelimelerine bir göz atmaya ne dersiniz? Eğer rakipleriniz bu konuda sizden daha uzman olduğunu düşünüyorsanız, onların çıkardığı anahtar kelimeleri incelemenizi öneriyorum kesinlikle.

İkinci Adım: Eskileri tekrar gözden geçirin.

Eski içeriklerinize gösterilen ilgi sizi tatmin etmediyse ve doğru anahtar kelimeleri çıkarmaya başladıysanız, o halde yeni içerik üretmek için yoğunlaşmak yerine üretmiş olduğunuz içerikleri revize edin. Demek ki bir şeyler eksik ya da yanlış gitmiş… Önce onları düzeltin.

Üçüncü adım: Siteniz yeterince hızlı olmak zorunda.

Yeterince derken, Google için önemli olan bir yeterince değeri var. Sitenizin kaç saniyede açıldığı önemli bir unsurdur. Öyle ki bu unsur, Google sıralama kriterlerinin içinde ilk 3’tedir.  Google için web sitelere önerdiği etkileşim süresi 2 saniyedir. Tamamen yüklenmesi ortalama 8-11 saniye sürerken bizim için önemli olan etkileşim. Gecikilen her saniye için kaybedilen ziyaretçiler hakkında çarpıcı araştırma sonuçlarıyla karşılaşınca bu işe önem vermek gerektiğini daha iyi anlıyoruz.

Dördüncü adım: Site içi rötuşlarınızı mutlaka yapın.

Sitenizde kırık linkler varsa, tespit edin. Eğer varsa HTML hatalarının da aynı şekilde düzeltmelerini geciktirmeyin. URL uzunluklarını kontrol edin. Uzun URL Google’ın pek de sevdiği bir şey değil ne yazık ki.  Kopya içeriklerden kaçının. Ufak değiştirmeler yapıp kullanmak isterseniz Google bunu anlayacaktır. Bu tarz uzun blog yazılarınız mutlaka olmalı. Çünkü uzun yazılar kendini tekrar eden metinler olmadığı sürece, arama motorları tarafından oldukça sevilen içerik türüdür. Gizlilik politikası ve bir site haritası ekleyin. Son olarak bir de SSL Sertifikası diyelim ve sıradaki adıma geçelim.

Beşinci ve son adım: İçerik hazırlama konusunda en güncel Google politikalarına sadık olun.

İçeriklerinizi hazırlarken, Google’ın içeriklerinizi kullanıcılarına sunmasını talep etmek, en doğal hakkınız. Buna karşılık Google’ın da derya deniz içerikler arasında sizin içeriğinizi seçecekse, onun kuralları geçerli olacak bu da onun hakkıdır. İçeriklerinizi Google’ın seveceği şekilde hazırlamasınız ki o severse diğerlerine gösterir. Uzun metinlerden bahsettik. Şimdi uzun cümleler diyelim… Cümleleriniz kolay anlaşılır ve basit olmalıdır. Uzun cümleleri her ne kadar dil ve imla yanlışı barındırmasa bile tavsiye etmiyoruz. Eş anlamlı anahtar kelimelere yer verin. Multimedya kullanmaktan kaçınmayın. Zengin bir içerik kullanıcıların ilgisini çekeceği için Google da bunun farkındadır. Görsellerinizin formatları JPEG ve PNG olması gibi küçük detayları da bilin.

Toplayacak olursak, web sitesine organik trafik çekmek ve artırmak için biraz uğraşmanız gerecektir. Tabi harcadığınız emeğin geri dönüşünü aniden beklemeyin. Geri dönüşleri takip edip analiz ederek, gerçekleştirdiğiniz doğru hamlelerinizi tespit edebilirsiniz. İnternet dünyasının yüksek hacimli rakamları arasında arkalarda, kenarda köşede kalmak fırsatların dışında kalmak anlamına gelir. Fırsatları organik trafik ayağınıza getirir. Bahsettiğimiz yöntemler kafanızda az çok bir taslak olurmuştur.

Yorum Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir